Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
Selecteer een pagina

Dierenartsen­­­­praktijk West-Betuwe

Een deskundige titerbepaling voor uw hond in Meteren

Leishmania

 

Leishmaniose is een ziekte die wordt overgedragen door zandvliegen. Het komt vooral voor bij honden. Deze vlieg is vooral actief rond zonsondergang en zonsopkomst.

Het wordt veroorzaakt door een parasiet. Als een hond besmet raakt met deze parasiet kan hij na ongeveer drie maanden symptomen krijgen, maar meestal duurt dit langer, soms wel jaren!

De symptomen kunnen erg uiteenlopen en niet alle honden vertonen alle symptomen (huidproblemen, afwijkende nagels, kreupelheid, vermagering, vergrote lymfeknopen, bloedarmoede, zwakte, slecht eten, bloedneus, nierontsteking en/of ontstoken ogen).

Als uw hond klachten heeft die bij Leishmania kunnen passen en uw hond is (ooit) in het buitenland geweest, dan kijken we met bloedonderzoek of uw hond antilichamen heeft tegen de parasiet. Soms kunnen we de parasieten ook aantonen in een biopt van de huid of de lymfeknopen.

Gelukkig hebben we medicijnen die vaak goed helpen tegen de ziekte, maar het is helaas niet mogelijk om alle parasieten definitief uit te roeien. Dit betekent dus dat we een hond met Leishmania wel kunnen behandelen, maar niet kunnen genezen! Daarom zijn levenslang regelmatige bloedcontroles nodig om op tijd de therapie aan te passen. Een deel van de besmette honden zal uiteindelijk overlijden aan de gevolgen van deze ziekte.

 

Om de kans op deze ziekte zoveel mogelijk te vermijden wanneer uw hond mee gaat naar het buitenland, is het verstandig een goed werkend middel tegen zandvliegen te gebruiken, en uw hond rond zonsopkomt en zonsondergang binnen te houden.

Vraag onze assistentes naar het juiste middel voor uw hond.

Als u wilt weten of uw huisdier voldoende beschermd is tegen bepaalde ziektes, is het mogelijk om bij Dierenartsenpraktijk West-Betuwe in Meteren een titerbepaling te laten uitvoeren bij uw hond. Wij bieden voldoende deskundigheid en ervaring. Daarnaast luisteren we goed en vinden we het belangrijk om alle dieren rustig te benaderen. Bij onze praktijk zijn we gespecialiseerd in het behandelen van gezelschapsdieren zoals honden, katten en konijnen.

Voor gezelschaps- én landbouwhuisdieren

Spoeddienst 24 uur per dag bereikbaar

Aangesloten bij het Huisdieren ZorgPlan

Een titerbepaling bij uw hond bepaalt welke vaccinaties nodig zijn

Door het uitvoeren van een bloedonderzoek wordt er gekeken of uw hond voldoende beschermd is tegen bepaalde ziektes. Als uw hond een voldoende hoge titer (lees bescherming) tegen Parvo, Hondenziekte of HCC heeft, hoeft hij niet gevaccineerd te worden tegen deze ziektes. Met een titerbepaling bij onze praktijk in Meteren bepaalt u gemakkelijk of uw hond de vaccinaties wel nodig heeft. De vaccinatie van de ziekte van Weil is wel jaarlijks nodig.

Stel gerust uw vragen aan onze assistentes

Wilt u een titerbepaling laten doen bij uw hond bij onze praktijk in Meteren, nabij Deil? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 20.00 uur bellen op 0345 57 3211. Wilt u meer eerst meer informatie over een titerbepaling bij uw hond of heeft u vragen over bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een sterilisatie of over het gewicht van uw hond? Ook daarvoor kunt u contact met ons opnemen. Onze assistentes helpen u graag verder!

Paarden en landbouwhuisdieren