Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak

Dierenartsen­­­praktijk West-Betuwe

Regel de inentingen voor uw hond in onze praktijk in Meteren

Bent u benieuwd welke inentingen uw hond in Meteren nodig heeft? Dierenartsenpraktijk West-Betuwe geeft u hier graag advies over. Het verschilt namelijk per hond welk pakket aan inentingen noodzakelijk is. Dit wordt gebaseerd op de leeftijd en levensstijl van uw huisdier. Onze ervaren medewerkers vertellen u hier graag meer over.

De belangrijkste inentingen voor uw hond bij ons in Meteren

De eerste inentingen voor een pup worden door ons in Meteren, nabij Geldermalsen en Deil, zes weken na de geboorte gegeven. Dit zijn vaccinaties tegen Hondenziekte en Parvo. Drie weken later wordt de vaccinatie voor de ziekte van Weil en nogmaals die voor Parvo gegeven. Wanneer de pup twaalf weken oud is, krijgt het dier een vaccinatie voor de Hondenziekte en Parvo, gecombineerd met een inenting voor de ziekte van Weil en het Adenovirus. Deze inentingen voor de pup worden herhaald bij onze praktijk nabij Geldermalsen wanneer uw huisdier één jaar oud is. Wanneer pups vaak in contact komen met andere honden is het mogelijk dat ze bij een leeftijd van negen weken een vaccinatie voor Kennelhoest krijgen. Een drupje in een neusgat is voldoende om uw hond het hele jaar te beschermen.

Welke hond past bij u?

Bent u van plan om binnenkort een hond te adopteren? Bedenk dan goed van tevoren welke eigenschappen uw hond moet hebben. Bij het adopteren van een hond dient u op verschillende dingen te letten:

  • Is de moederhond aanwezig?
  • Zien de honden er gezond en schoon uit?
  • Zijn de honden niet angstig en kijken ze helder uit hun ogen?
  • Zijn de pups, ouder dan zeven weken, voorzien van een chip?
  • Is de fokker bereid om informatie te geven over de inentingen van een pup of hond?

Naast bovenstaande punten is het belangrijk om naar uw eigen situatie te kijken. Woont u erg ruim of juist krap? Heeft u wel of geen kinderen en bent u actief? U dient een hond te kiezen die goed in uw leven past.

Laat u informeren

Wilt u precies weten welke inentingen uw hond in Meteren nodig heeft? Bij onze praktijk in de buurt van Leerdam kunt u ook terecht voor een titerbepaling. Bij elke hond verschilt het hoe vaak de vaccinaties herhaald moet worden. Wilt u daarnaast meer informatie over de verschillende rassen of over de vaccinatie van een hond in Meteringen, vlak bij Deil? Wij staan u graag te woord. Bel ons op 0345 57 3211 en maak meteen een afspraak. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur.