Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
Selecteer een pagina

Dierenartsen­­­praktijk West-Betuwe

Regel de inentingen voor uw hond in onze praktijk in Meteren

Leishmania

 

Leishmaniose is een ziekte die wordt overgedragen door zandvliegen. Het komt vooral voor bij honden. Deze vlieg is vooral actief rond zonsondergang en zonsopkomst.

Het wordt veroorzaakt door een parasiet. Als een hond besmet raakt met deze parasiet kan hij na ongeveer drie maanden symptomen krijgen, maar meestal duurt dit langer, soms wel jaren!

De symptomen kunnen erg uiteenlopen en niet alle honden vertonen alle symptomen (huidproblemen, afwijkende nagels, kreupelheid, vermagering, vergrote lymfeknopen, bloedarmoede, zwakte, slecht eten, bloedneus, nierontsteking en/of ontstoken ogen).

Als uw hond klachten heeft die bij Leishmania kunnen passen en uw hond is (ooit) in het buitenland geweest, dan kijken we met bloedonderzoek of uw hond antilichamen heeft tegen de parasiet. Soms kunnen we de parasieten ook aantonen in een biopt van de huid of de lymfeknopen.

Gelukkig hebben we medicijnen die vaak goed helpen tegen de ziekte, maar het is helaas niet mogelijk om alle parasieten definitief uit te roeien. Dit betekent dus dat we een hond met Leishmania wel kunnen behandelen, maar niet kunnen genezen! Daarom zijn levenslang regelmatige bloedcontroles nodig om op tijd de therapie aan te passen. Een deel van de besmette honden zal uiteindelijk overlijden aan de gevolgen van deze ziekte.

 

Om de kans op deze ziekte zoveel mogelijk te vermijden wanneer uw hond mee gaat naar het buitenland, is het verstandig een goed werkend middel tegen zandvliegen te gebruiken, en uw hond rond zonsopkomt en zonsondergang binnen te houden.

Vraag onze assistentes naar het juiste middel voor uw hond.

Bent u benieuwd welke inentingen uw hond in Meteren nodig heeft? Dierenartsenpraktijk West-Betuwe geeft u hier graag advies over. Het verschilt namelijk per hond welk pakket aan inentingen noodzakelijk is. Dit wordt gebaseerd op de leeftijd en levensstijl van uw huisdier. Onze ervaren medewerkers vertellen u hier graag meer over.

Voor gezelschaps- én landbouwhuisdieren

Spoeddienst 24 uur per dag bereikbaar

Aangesloten bij het Huisdieren ZorgPlan

De belangrijkste inentingen voor uw hond bij ons in Meteren

De eerste inentingen voor een pup worden door ons in Meteren, nabij Geldermalsen en Deil, zes weken na de geboorte gegeven. Dit zijn vaccinaties tegen Hondenziekte en Parvo. Drie weken later wordt de vaccinatie voor de ziekte van Weil en nogmaals die voor Parvo gegeven. Wanneer de pup twaalf weken oud is, krijgt het dier een vaccinatie voor de Hondenziekte en Parvo, gecombineerd met een inenting voor de ziekte van Weil en het Adenovirus. Deze inentingen voor de pup worden herhaald bij onze praktijk nabij Geldermalsen wanneer uw huisdier één jaar oud is. Wanneer pups vaak in contact komen met andere honden is het mogelijk dat ze bij een leeftijd van negen weken een vaccinatie voor Kennelhoest krijgen. Een drupje in een neusgat is voldoende om uw hond het hele jaar te beschermen.

Welke hond past bij u?

Bent u van plan om binnenkort een hond te adopteren? Bedenk dan goed van tevoren welke eigenschappen uw hond moet hebben. Bij het adopteren van een hond dient u op verschillende dingen te letten:

  • Is de moederhond aanwezig?
  • Zien de honden er gezond en schoon uit?
  • Zijn de honden niet angstig en kijken ze helder uit hun ogen?
  • Zijn de pups, ouder dan zeven weken, voorzien van een chip?
  • Is de fokker bereid om informatie te geven over de inentingen van een pup of hond?

Naast bovenstaande punten is het belangrijk om naar uw eigen situatie te kijken. Woont u erg ruim of juist krap? Heeft u wel of geen kinderen en bent u actief? U dient een hond te kiezen die goed in uw leven past.

Laat u informeren

Wilt u precies weten welke inentingen uw hond in Meteren nodig heeft? Bij onze praktijk in de buurt van Leerdam kunt u ook terecht voor een titerbepaling. Bij elke hond verschilt het hoe vaak de vaccinaties herhaald moet worden. Wilt u daarnaast meer informatie over de verschillende rassen of over de vaccinatie van een hond in Meteringen, vlak bij Deil? Wij staan u graag te woord. Bel ons op 0345 57 3211 en maak meteen een afspraak. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur.

Paarden en landbouwhuisdieren