Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
   Selecteer een pagina

   Dierenartsen­­­praktijk West-Betuwe

   Uw hond laten steriliseren in Meteren

   Wilt u uw hond laten steriliseren in Meteren? Dierenartsenpraktijk West-Betuwe biedt zorg naar wens voor dier en mens. Wanneer we uw hond steriliseren worden beide eierstokken en soms de baarmoeder verwijderd. Hierdoor is uw hond niet meer vruchtbaar. Voordelen van sterilisatie van de teef zijn dat tumoren van mekklieren niet kunnen ontwikkelen, er geen schijnzwangerschap kan optreden, er geen baarmoederontsteking kan ontstaan en uw hond niet meer loops wordt. Wij raden u aan om uw hond op jonge leeftijd door ons in Meteren te laten steriliseren. Het gevolg hiervan kan zijn dat de vacht van uw hond verandert en het dier zwaarder wordt. De assistente van Dierenartsenpraktijk West-Betuwe legt na de operatie uit hoe u dit kunt voorkomen.

   Voor gezelschaps- én landbouwhuisdieren

   Spoeddienst 24 uur per dag bereikbaar

   Aangesloten bij het Huisdieren ZorgPlan

   Sterilisatie bij de teef en castratie bij de reu in Meteren

   Naast de sterilisatie bij de teef in Meteren kunt u bij ons ook terecht voor het eventueel laten castreren van uw reu. Wij adviseren om reuen niet standaard te castreren, tenzij u daar goede redenen voor heeft. Denk daarbij aan (hyper)seksueel gedrag, prostaatproblemen en perianaalklier-tumoren. Wilt u uw hond castreren omdat u ook een teefje in huis heeft? Dan adviseren wij in Meteren een sterilisatie van de teef in plaats van het castreren van de reu. Hierbij kunt u ook kiezen voor laparoscopische sterilisatie. Naast de reguliere castratie kunt bij ons ook terecht voor chemische castratie. Hier wordt er een implantaat onder de huid geplaatst, wat gedurende zes tot twaalf maanden het mannelijk hormoon onderdrukt. Zo kunt u testen of de castratie het gewenste effect oplevert.

   Informeer naar de mogelijkheden

   Er zijn verschillende opties voor het castreren en steriliseren van uw hond bij onze praktijk in Meteren. Weet u niet precies welke optie het meest geschikt is voor uw huisdier of wilt u meer informatie over de sterilisatie van uw teef? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0345 57 3211. Onze ervaren en deskundige medewerkers in Meteren staan voor u klaar om advies te geven en al uw vragen te beantwoorden over het steriliseren of castreren van uw hond. Ook voor het inenten van uw huisdier kunt u uiteraard bij ons terecht.

   Paarden en landbouwhuisdieren