Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak

Dierenartsen­­­­praktijk West-Betuwe

Een laparoscopie bij uw hond in Geldermalsen of omgeving

 

Voor een laparoscopie bij uw hond zit u bij ons in Meteren, nabij Geldermalsen, helemaal goed. Dierenartsenpraktijk West-Betuwe voert namelijk ook een laparoscopische sterilisatie uit bij honden. Tijdens de laparoscopie wordt uw hond met behulp van een camera gesteriliseerd. Een groot voordeel van een laparoscopische sterilisatie bij een hond is dat het veel minder tijd in beslag neemt dan een normale sterilisatie bij onze praktijk nabij Geldermalsen. Dankzij de camera krijgt de arts een goed overzicht van de situatie in de buik. Doordat een laparoscopie een kleinere ingreep is, heeft uw hond minder pijn na de operatie en herstelt het dier sneller. Door de drie kleine gaatjes is de wond kleiner en neemt de kans op wondcomplicaties af.

Overweegt u een laparoscopie bij uw hond bij onze praktijk nabij Geldermalsen?

De redenen om een teefje te steriliseren hebben vaak te maken met de gezondheid van het dier. Zo treedt er geen schijnzwangerschap en baarmoederontsteking op en wordt de kans op melkkliertumoren kleiner. Een hond wordt bij onze praktijk vaak gesteriliseerd via een kijkoperatie, ofwel een laparoscopie. Bij laparoscopie wordt de buik van de hond opgeblazen. Daardoor kan het nodig zijn om de hond tijdens de ingreep te beademen. Een laparoscopische sterilisatie is in de meeste gevallen gemakkelijk uit te voeren bij onze praktijk in Meteren, goed te bereiken vanuit Geldermalsen. Het herstel van de hond verloopt vaak heel voorspoedig. Als uw hond echter wat ouder is, is de kans groter dat er afwijkingen zijn aan de baarmoeder. Wanneer dit het geval is, zal alsnog een normale sterilisatie nodig zijn om de baarmoeder te kunnen verwijderen. Een ander gevolg van een sterilisatie kan zijn dat het gewicht van de hond toeneemt. Door middel van de juiste voeding kan dit verholpen worden.

Laat u adviseren over een laparoscopische sterilisatie voor uw hond

Bent u benieuwd of een laparoscopische sterilisatie voor uw hond bij onze praktijk nabij Geldermalsen een goede optie is? Wij geven u graag advies. Bel ons op 0345 57 3211. Wij beantwoorden al uw vragen en kijken samen met u naar de beste zorg voor uw hond. Ook voor een reguliere sterilisatie of castratie voor uw huisdier kunt u uiteraard bij ons terecht.