Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
Selecteer een pagina

Dierenartsen­­­praktijk West-Betuwe

Laat uw kat chippen in onze praktijk in Meteren

Leishmania

 

Leishmaniose is een ziekte die wordt overgedragen door zandvliegen. Het komt vooral voor bij honden. Deze vlieg is vooral actief rond zonsondergang en zonsopkomst.

Het wordt veroorzaakt door een parasiet. Als een hond besmet raakt met deze parasiet kan hij na ongeveer drie maanden symptomen krijgen, maar meestal duurt dit langer, soms wel jaren!

De symptomen kunnen erg uiteenlopen en niet alle honden vertonen alle symptomen (huidproblemen, afwijkende nagels, kreupelheid, vermagering, vergrote lymfeknopen, bloedarmoede, zwakte, slecht eten, bloedneus, nierontsteking en/of ontstoken ogen).

Als uw hond klachten heeft die bij Leishmania kunnen passen en uw hond is (ooit) in het buitenland geweest, dan kijken we met bloedonderzoek of uw hond antilichamen heeft tegen de parasiet. Soms kunnen we de parasieten ook aantonen in een biopt van de huid of de lymfeknopen.

Gelukkig hebben we medicijnen die vaak goed helpen tegen de ziekte, maar het is helaas niet mogelijk om alle parasieten definitief uit te roeien. Dit betekent dus dat we een hond met Leishmania wel kunnen behandelen, maar niet kunnen genezen! Daarom zijn levenslang regelmatige bloedcontroles nodig om op tijd de therapie aan te passen. Een deel van de besmette honden zal uiteindelijk overlijden aan de gevolgen van deze ziekte.

 

Om de kans op deze ziekte zoveel mogelijk te vermijden wanneer uw hond mee gaat naar het buitenland, is het verstandig een goed werkend middel tegen zandvliegen te gebruiken, en uw hond rond zonsopkomt en zonsondergang binnen te houden.

Vraag onze assistentes naar het juiste middel voor uw hond.

In Nederland is het niet verplicht, maar het is wel verstandig om een kat te laten chippen door onze professionals in Meteren. Het chippen van uw kat kan snel gebeuren en uw huisdier hoeft hiervoor niet onder narcose. Door middel van een naald wordt er een klein staafje onder de huid van de kat geplaatst. Dankzij het chipnummer, dat gekoppeld is aan uw adresgegevens, wordt u snel met uw kat herenigd als het dier vermist is. Maak een afspraak bij Dierenartsenpraktijk West-Betuwe in Meteren, nabij Deil, om uw kat te laten chippen en wij regelen de registratie.

Voor gezelschaps- én landbouwhuisdieren

Spoeddienst 24 uur per dag bereikbaar

Aangesloten bij het Huisdieren ZorgPlan

Andere belangrijke zaken naast uw kat laten chippen in Meteren

Heeft u naast het laten chippen van uw kat ook gedacht aan een ziektekostenverzekering? Stel dat uw kat ernstig ziek wordt of een ongeluk krijgt, dan is het fijn als uw huisdier goed verzekerd is. Zo hoeft u zich bij een behandeling voor uw kat niet druk te maken over het financiële aspect. Kijk bij het uitzoeken van een passende verzekering niet alleen naar de kosten van de premie, maar ook naar de omvang van de dekking en vergoeding. Bij onze praktijk kan een huisdierenzorgplan afgesloten worden. Dit is een preventief gezondheidsplan waarin u maandelijks een laag bedrag betaalt voor alle preventieve zorg zoals entingen, ontworming en ontvlooiing. Dieren met een huisdierenzorgplan krijgen ook tien procent korting op alle andere zorg, medicijnen en voeding.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over belangrijke zaken zoals het laten chippen of inenten van uw kat in Meteren, nabij Deil? Wij staan u graag te woord en geven advies over de geschikte behandeling voor uw huisdier. Bel ons op het 0345 57 3211. Voor het maken van een afspraak kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 20.00 uur bij ons terecht.

Paarden en landbouwhuisdieren