Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
   Selecteer een pagina

   Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

   Zonder angst bij de dierenarts

   Home » Zonder angst bij de dierenarts

   Het laatste wat we willen is dat een bezoek aan onze praktijk voor je huisdier heel stressvol is. Daarom doen we ons uiterste best dat álle huisdieren én hun baasjes zich zoveel mogelijk op hun gemak voelen. We werken volgens Fear Free principes en zijn hiervoor gecertificeerd.

   Door ons zoveel mogelijk in uw huisdier te verplaatsen zijn we ons bewust van mogelijke angsten die een bezoek aan de dierenarts met zich mee brengt. Zo kunnen we elk dier zo angstvrij mogelijk behandelen. Dit doen we onder andere door tips te geven over hoe je huisdier zo stressvrij mogelijk naar de praktijk vervoerd kan worden, werken we uitsluitend op afspraak, zorgen we dat het in de wachtkamer ook zo rustig mogelijk is, mogen dieren loslopen in de spreekkamer en zijn er schuilplekken gemaakt. En als een dier toch angstig is (bijvoorbeeld doordat het op oudere leeftijd bij ons in de praktijk komt, krijgt deze een speciale behandeling. Zo voorkomen we stress maar zorgen we ook dat je huisdier als het toch een beetje vreemd is, een plekje heeft om tot rust te komen. Al onze medewerkers zijn op de hoogte en doen hun uiterste best om er voor te zorgen dat een bezoek aan onze praktijk een zo leuk mogelijk uitje wordt voor uw beiden.

   Hoe doen we dit?

   • Voor pups en kittens hebben we een speciaal programma waarin we ze laten ervaren dat bij de dierenarts zijn leuk is! Ze komen regelmatig bij de assistente op bezoek, waarbij er alleen maar leuke dingen gebeuren met veel knuffels en een lekker brokje. Ze leren zo ontspannen op de weegschaal gaan, op de tafel zitten en dat het oké is als er vreemde handen aan ze zitten.
   • Volwassen dieren worden vóór, tijdens en na het onderzoek ook beloond met positieve aandacht en lekkers
   • Dit hoeft bij heel angstige honden niet op de tafel, zij krijgen een andere benadering waarbij er zo min mogelijk gebeurt wat ze verder traumatiseert
   • Een dier wat toch heel gestrest is in de wachtkamer, mag rustig in een aparte kamer wachten waar het veel rustiger is.
   • Prooidieren als vogels, konijnen of knaagdieren krijgen een heel andere benadering dan bijvoorbeeld een hond of kat
   • Katten mogen grotendeels in hun mandje blijven, we halen voorzichtig de bovenkant eraf en geven ze een kleedje op de tafel, wat ze veel plezieriger vinden aan hun pootjes.
   • In heel ernstige gevallen kan voorafgaand aan het consult rustgevende medicatie voorgeschreven worden. Voor de hond en kat zijn hier veilige en makkelijk toepasbare middelen voor beschikbaar.
   • Als een dier opgenomen moet worden doen we ons uiterste best om zoveel mogelijk de thuissituatie na te bootsen
   • Een ontspannen baasje geeft een ontspannen huisdier. Daarom gaan we eerst een gesprek met het baasje om de gemoedstoestand te verbeteren en onderzoeken we erna pas het dier.

   Heeft u een extreem angstig dier en wilt u dat we extra tijd, geduld en persoonlijke aandacht geven om de angst zo laag mogelijk te houden? Geeft dan tijdens het maken van de afspraak aan zodat we hier de tijd voor kunnen inplannen.

   We kunnen er nog veel meer over vertellen, maar kom maar eens ervaren hoe het is!

   Neem contact op

   Heeft u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

   Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.