Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
   Selecteer een pagina

   Dierenartsen­­praktijk West-Betuwe

   Het steriliseren van uw poes in Meteren, nabij Leerdam

   Home » Steriliseren poes Leerdam

   Denkt u na over het steriliseren van uw poes bij onze praktijk in Meteren, goed te bereiken vanuit Leerdam, Deil en Geldermalsen? Dierenartsenpraktijk West-Betuwe voert graag de sterilisatie uit. De voordelen van steriliseren bij ons in Meteren zijn dat de poes of kat niet meer krols wordt, er geen ongewenste dracht volgt en er een verlaagde kans is op het krijgen van melkkliertumoren op latere leeftijd. Een gevolg kan wel zijn dat uw poes of kat na het steriliseren dikker wordt. De assistente legt na de operatie uit hoe u dit gemakkelijk kunt voorkomen.

   Voor gezelschaps- én landbouwhuisdieren

   Spoeddienst 24 uur per dag bereikbaar

   Aangesloten bij het Huisdieren ZorgPlan

   Het steriliseren van een poes in omgeving Leerdam werkt beter dan de poezenpil

   Sommige mensen overwegen om de poes de poezenpil te geven om krolsheid uit te stellen in plaats van het dier te laten steriliseren. Wij raden dit echter af omdat dit middel meer kans geeft op suikerziekte, melkkliertumoren, ongewenste kittens en baarmoederontsteking. Wanneer uw kitten ongeveer zes maanden oud is, kan de sterilisatie al plaatsvinden bij onze praktijk in Meteren. Een afspraak voor het steriliseren maakt u gemakkelijk bij één van onze assistentes. In de ochtend brengt u uw kitten voor de sterilisatie naar onze praktijk. In Meteren, nabij Geldermalsen en Deil, wordt er eerst een pre-anesthetisch onderzoek verricht om te controleren of uw poes klaar is voor het steriliseren. Na de operatie worden de oren en vacht gecontroleerd en, indien nodig, behandeld. Daarnaast kan uw huisdier tijdens deze operatie ook meteen gechipt worden. Na afloop wordt het dier naar de recovery gebracht om uit te rusten. In de loop van de ochtend of aan het begin van de middag mag uw kitten, kat of poes na de sterilisatie weer naar huis.

   Bel ons voor meer informatie

   Na de operatie neemt de energiebehoefte van uw kat of poes af, terwijl de eetlust toeneemt. Om ervoor te zorgen dat uw kat, poes of kitten na de sterilisatie geen overgewicht krijgt, adviseren wij om de porties te verkleinen en minder tussendoortjes te geven. Wilt u meer informatie over het steriliseren van een poes of heeft u vragen over bijvoorbeeld de behandeling tegen parasieten bij uw huisdier? U kunt ons bellen op 0345 57 3211 en wij helpen u verder. Wilt u meteen een afspraak maken om uw kat te laten steriliseren bij ons in Meteren? Bel ons tussen 08.00 en 20.00 uur en wij plannen een datum en tijdstip voor u in.

   Paarden en landbouwhuisdieren