Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
   Selecteer een pagina

   Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

   Tandheel­kunde

   Home » Specialiteiten » Tandheelkunde

   Wist u dat 80% van alle honden en katten ouder dan 3 jaar te maken krijgt met gebitsproblemen? Deze problemen worden vooral veroorzaakt door tandplak en tandsteen dat eerst het tandvlees aantast en daarna de tanden en kiezen.

   Wij besteden veel aandacht aan het voorkomen van gebitsproblemen. Dit doen we door middel van een passend voedingsadvies, het demonstreren van reiniging thuis (tandenpoetsen) en kosteloze controle van het gebit in de maand februari (maand van het gebit). Tevens controleren we gratis het wisselende gebit bij alle honden van 6-7 maanden oud. Ook voor knaagdieren en konijnen is expertise en de benodigde apparatuur in huis.

   Gebitsbehandeling

   Bij een aangetast gebit beschikken wij over een gedegen opgeleid team van paraveterinairen die handmatig (scalers) en met een ultrasoon apparaat het gebit reinigen. Zo’n ingreep gebeurt onder volledige narcose. Nadien wordt het gebit gepolijst met een speciale pasta waardoor het glazuuroppervlak zo glad wordt dat het opnieuw vasthechten van tandplak bemoeilijkt wordt. Ook het verwijderen van tanden en resterende wortels kan in onze kliniek plaatsvinden.

   Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid je trouwe viervoeter.

    

   • Pijn. Veel dieren laten dit niet zien, maar het is er wel. Veel eigenaren vertellen ons dat na een gebitsbehandeling hun huisdier een stuk actiever of minder agressief is geworden!
   • Stank. In tandsteen zitten veel bacteriën die stinkende afvalstoffen produceren
   • Hart-, lever- en nierproblemen. Ontstoken tandvlees is als een open wond. In de bek bevinden zich veel bacteriën die hierdoor in de bloedbaan kunnen komen en belangrijke organen als hart, lever en nieren kunnen aantasten.

    

   Wij kijken bij de jaarlijkse gezondheidscheck altijd naar het gebit van uw huisdier. Bij problemen adviseren wij een afspraak te maken voor een uitvoerige controle en behandeling.

   Neem contact op

   Heeft u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

   Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.