Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
   Selecteer een pagina

   Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

   Röntgen­ologie

   Home » Specialiteiten » Röntgenologie

   Voor een juiste diagnose kan het nodig zijn om als aanvulling op het algemene onderzoek een röntgenfoto te maken. Met behulp van röntgenstralen kan het inwendige van een dier zichtbaar gemaakt worden.

   Vooral het skelet en met gas gevulde structuren (longen, darmen) lenen zich hiervoor uitstekend. De zogenaamde “weke delen” (organen, zwellingen) kunnen beter met behulp van heupfotoechoscopie bekeken worden.

   We werken met een digitaal röntgenapparaat. Hierdoor kunnen we vrij snel foto’s maken en ontwikkelen, vaak al terwijl de eigenaar wacht. Interpretatie van de gemaakte röntgenfoto’s vindt veelal plaats in de kliniek waardoor de oorzaak van allerlei beweging- of inwendige problemen kan worden opgespoord. Bij onduidelijkheid maken wij gebruik van gespecialiseerde röntgenologen. In dat geval worden de foto’s via de mail verstuurd en hebben we binnen een aantal dagen uitslag via een radioloog.

   Officiële elleboog- en heupfoto’s

   Daarnaast zijn wij bevoegd officiële elleboog- en heupfoto’s te maken die door de Raad van Beheer beoordeeld zullen worden.

   Neem contact op

   Heeft u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

   Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.