Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
   Selecteer een pagina

   Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

   Echografie

   Home » Specialiteiten » Echografie

   Echografie is geen vervanging, maar eerder een aanvulling op andere onderzoeken. Röntgenologie maakt een overzicht in een ‘plat vlak’ terwijl je met echografie een doorsnede van organen kan maken en kunt kijken naar bewegingen (bv van darmen).

   Echografie is veilig, zonder ongemak en geeft een gedegen overzicht van inwendige structuren. Het enige wat het dier hoeft te doen is in een donkere ruimte op de rug te liggen. Om dit comfortabel te maken leggen wij uw huisdier op een speciaal kussen gevuld met zachte bolletjes. Omdat het baasje vaak knuffelt en de voorpoten mag vasthouden, ontspannen de meeste dieren zich snel. Ter hoogte van de te onderzoeken organen zal uw huisdier vooraf geschoren worden omdat haren veel storing geven op de beeldvorming.

   Blaas met niersteen

   Echografie is uitermate geschikt voor het onderzoeken van organen als lever, milt, nieren, blaas, prostaat en hart. Voor echografisch onderzoek dient uw huisdier nuchter te zijn en liefst gepoept hebben. Dit is nodig omdat een gevulde maag en gas in de darmen de echobeelden verstoren. Voor onderzoek hart van pup in baarmoedervan de urinewegen is het van belang dat uw dier ook met een volle blaas komt. Een goed en betrouwbaar echografisch onderzoek kost tijd. Daarom zorgen wij dat dier en baasje er zo comfortabel mogelijk bijzitten of staan. Meestal zullen wij u tijdens het onderzoek laten zien hoe de organen er uitzien en wat de eventuele afwijkingen zijn.

   Een bijzonder leuke toepassing van echografie is het kijken of uw huisdier desgewenst drachtig is. Is dit het geval dan krijgt u per mail of memorystick de beelden hiervan thuis.

   Pup met kloppend hart

   Prijs van de ingreep

   Omdat bij enkele ingrepen niet duidelijk is wat we ‘in’ het dier gaan aantreffen, spreken we over een richtprijs en is het uiteindelijke bedrag vooraf niet exact te bepalen.

   Voor operaties die wij niet zelf kunnen uitvoeren (zoals gespecialiseerde botoperaties) zijn wij een goed samenwerkingsverband aangegaan met twee klinieken in de regio.