Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
   Selecteer een pagina

   Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

   Cytologie

   Home » Specialiteiten » Cytologie

   Gelukkig worden onze huisdieren tegenwoordig steeds ouder. Een veel voorkomend probleem op latere leeftijd is het ontstaan van bulten. Het is heel belangrijk om uit te zoeken of er sprake is van een onschuldige ontsteking of een kwalijke tumor zodat wij u het beste kunnen voorlichten over de behandelopties.

   Een goed- of kwaadaardige tumor

   Door middel van cytologie kunnen we op een snelle, eenvoudige en voor het dier weinig ingrijpende manier vóór een eventuele operatie, een onderscheid maken tussen een ontsteking en een goed- of kwaadaardige tumor. Met een dunne naald worden cellen uit de zwelling gehaald, gedroogd, gekleurd en onder de microscoop bekeken. Uw huisdier ondervindt hiervan nauwelijks hinder omdat het prikje vergelijkbaar is met een enting. Hiervoor is geen narcose nodig.

   Veelal wordt het onderzoek door een dierenarts in onze eigen kliniek uitgevoerd waardoor we binnen enkele dagen tot een week de uitslag weten en een behandelplan met u kunnen opstellen.

   Prijs van de ingreep

   Omdat bij enkele ingrepen niet duidelijk is wat we ‘in’ het dier gaan aantreffen, spreken we over een richtprijs en is het uiteindelijke bedrag vooraf niet exact te bepalen.

   Voor operaties die wij niet zelf kunnen uitvoeren (zoals gespecialiseerde botoperaties) zijn wij een goed samenwerkingsverband aangegaan met twee klinieken in de regio.