Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak

Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

Artrose begeleiding

Wat is artose?
Artrose is een onomkeerbaar en pijnlijk ziekteproces. Artrose is een veelvoorkomende aandoening waarbij er gewrichtsslijtage optreedt en waarbij er pijn en bewegingsproblemen ontstaan. Om soepel te bewegen, is het bot bedekt met kraakbeen en er is gewrichtsvloeistof aanwezig welke als smeermiddel dient. Bij het optreden van slijtage (artrose) wordt het kraakbeen dunner en stugger en er is minder gewrichtsvloeistof aanwezig. Door deze processen ontstaat een onregelmatig oppervlak en kunnen er botwoekeringen optreden. In alle gewrichten kan artrose optreden.

Medicatie
Pijnstillers worden (in veel gevallen) levenslang ingezet bij patiënten met artrose. Deze werken pijnstillend en ontstekingsremmend. Pijnstillers dienen altijd met de hoofdmaaltijd gegeven te worden. Pijnstillers kunnen nadelige bijwerkingen geven. Voor meer informatie over pijnstillers kunt u in onze praktijk terecht.

Voeding
Naast medicatie kan een aangepaste voeding gegeven worden. ROYAL CANIN® Mobility Diet C2P+ is de enige voeding met het nieuwe wetenschappelijk bewezen gepatenteerde ‘C2P+™ gewrichtscomplex’, een unieke combinatie van:
• Curcumine (kurkuma-extract)
• Gehydrolyseerd collageen
• Polyfenolen uit groene thee

Van elk van deze nutriënten is bekend dat ze de gezondheid van gewrichten ondersteunen. Nu is echter wetenschappelijk aangetoond dat ze elkaar versterken. De combinatie van curcumine (kurkuma-extract), gehydrolyseerd collageen en polyfenolen uit groene thee zorgt voor aanzienlijke verbetering van de mobiliteit en levenskwaliteit van honden.

U ontvangt bij onze praktijk 50% korting op de eerste maand ROYAL CANIN® Mobility Diet C2P+ voor uw hond.

Flexadin
Zachte en zeer smakelijke brokjes die de gewrichten van de hond ondersteunen. Flexadin bevat o.a. Omega 3-vetzuren, vitamine E en collageen in de vorm van UC II. Collageen type II is het belangrijkste eiwit in het kraakbeen van de hond en zorgt voor (het behoud van) gezond

Gewicht
Overgewicht leidt tot extra belasting van de gewrichten en kan artrose verergeren. Bovendien worden er in vetweefsel ontstekingsbevorderende stoffen geproduceerd, wat de artrose kan verergeren. Het is daarom belangrijk dat uw hond/kat geen overgewicht heeft. Mocht dit wel het geval zijn, dan helpen wij u graag om uw dier op een verantwoorde wijze op een gezond gewicht te krijgen.

Beweging
Bij artrose is het van belang dat uw dier in beweging blijft, mits dit gecontroleerd en gedoseerd plaatsvind. Uw hond mag nooit stijver of pijnlijker zijn na afloop van de lichaamsbeweging dan ervoor. Voorkom onverwachte bewegingen door met een bal te gooien of te spelen met andere honden. Laat de hond uit op een vlakke ondergrond en vermijd ondergronden zoals het strand. Zwemmen (hydrotherapie) is voor een hond met artrose een goede beweging, zo wordt er gewerkt aan spieropbouw zonder de gewrichten te belasten.

Gratis professionele begeleiding
Wij als praktijk vinden een goede begeleiding van artrose belangrijk, om de progressie van de ziekte zoveel mogelijk te vertragen en de kwaliteit van het leven van uw hond aanzienlijk te verbeteren. Deze kosteloze consulten kunnen wij aanbieden wanneer er gestart wordt met Royal Canin Mobility en/of Flexadin. De consulten worden gegeven door een van onze paraveterinairen.

Heeft  u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.