Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
   Selecteer een pagina

   Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

   Servicepro­gramma’s door assistentes

   Een gezonde hond is vrolijker, speelser en leeft langer, dus is het verstandig overgewicht bij je hond te voorkomen. In Nederland is de helft van alle honden te zwaar. En dat is helemaal niet nodig! Als baasje kun je het gewicht van je hond gemakkelijk in de gaten houden. Want jij wil toch ook zo lang mogelijk samen genieten met je hond? Wil je weten wat je kan doen tegen overgewicht bij je hond? De medewerkers van Dierenartsenpraktijk West-Betuwe vertellen het je graag.

   Overgewicht bij een hond kan leiden tot allerlei problemen

   Kampt jouw hond met overgewicht? Ga hier serieus mee om. Overgewicht bij een hond kan leiden tot suikerziekte, hartaandoeningen, gewrichtsproblemen, huidproblemen en een verhoogde kans op tumoren en blaasproblemen. Onderzocht is dat een hond met overgewicht gemiddeld 2 jaar korter leeft dan een hond met een normaal gewicht. Omdat je als baasje natuurlijk het beste voor je hond wil, is het belangrijk tijdig over een oplossing na te denken. Dierenartsenpraktijk West-Betuwe helpt je daar graag bij.

   Mijn hond heeft overgewicht. Wat nu?

   Ben je bang dat jouw hond overgewicht heeft? Dan zijn er gemakkelijk aanpassingen te maken in het eet- en leefpatroon van je hond. Zo is het allereerst belangrijk de dagelijks te wandelen met de hond. Daarnaast is het verstandig het eetpatroon van je hond in de gaten te houden. Door kleine aanpassingen in de voeding, bijvoorbeeld door porties te verkleinen, kun je er al voor zorgen dat je hond af gaat vallen. Af en toe een beloning geven blijft echter wel belangrijk. Je mag je hond ook laten zien dat hij het goed doet!

   Overgewicht bij uw hond

   Artrose begeleiding

   Voeding voor uw hond

   Op vakantie met uw huisdier

   Geslachtsbepaling

   Denk je dat je hulp nodig hebt bij het laten afvallen van je hond? Onze assistente maakt graag kosteloos een begeleidingsprogramma voor je hond met speciale dieetvoeding. Vraag dit programma bij ons aan door te bellen naar 0345 57 3211.