Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
   Selecteer een pagina

   Dierenartsen­­­praktijk West-Betuwe

   Laat uw kat behandelen tegen een parasiet bij ons nabij Leerdam

   Home » Parasiet kat Leerdam

   Een parasiet bij uw kat laat u eenvoudig behandelen bij onze praktijk in Meteren, nabij Leerdam. Een veelvoorkomende parasiet bij de kat is bijvoorbeeld de vlo. Constateert u vlooien bij uw kat, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Bij Dierenartsenpraktijk West-Betuwe helpen wij u graag bij het bestrijden van vlooien. Dagelijks legt een vlo wel honderd eitjes in de vacht van uw kat. De eitjes rollen uit de vacht en komen zo in uw huis terecht. Na twee tot vier dagen komen de larven tot leven, die zich ontwikkelen tot een volwassen vlo. Alleen het behandelen van uw kat is zeker niet genoeg om van de vlooien af te komen. Slechts 5% bevindt zich in de vacht van de kat, de overige 95% bevindt zich in uw huis. De omgeving vlo-vrij maken is daarom van essentieel belang. Kattenvlooien zitten vaak goed verstopt in de vacht. Daarom is het verstandig uw kat regelmatig goed te laten controleren door een van de assistentes in onze praktijk.

   Voor gezelschaps- én landbouwhuisdieren

   Spoeddienst 24 uur per dag bereikbaar

   Aangesloten bij het Huisdieren ZorgPlan

   Hulp bij het bestrijden van een parasiet bij uw kat in omgeving Leerdam

   Heeft u een parasiet ontdekt bij uw kat? Verwijder hem dan direct. Parasieten zoals teken, vlooien of wormen, kunnen verschillende ziektes overdragen. In het geval van een teek verwijdert u deze met een speciale tekenpincet en niet met uw vingers of een gewone pincet. Met een speciale pincet is de kans kleiner dat de teek in de vacht van de kat blijft hangen. Twijfelt u of de teek helemaal verwijderd is? Onze assistentes controleren dit graag voor u.

   Bel ons en maak een afspraak

   Wilt u meer informatie over het bestrijden van parasieten bij uw kat in omgeving Leerdam of heeft u vragen over bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een castratie of sterilisatie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0345 57 3211 en maak meteen een afspraak. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 20.00 uur. Onze ervaren medewerkers bekijken de situatie van uw kat en geven passend advies.

   Paarden en landbouwhuisdieren