Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak

Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

Kinderen en scholen

Wij vinden het belangrijk dat kinderen op een ontspannen en fijne manier omgaan met dieren en de natuur om hen heen. Wist je dat huisdieren heel goed zijn voor je afweer en gezondheid? Daarom geven we regelmatig rondleidingen voor scholen en BSO’s en organiseren we 1x per jaar een open dag op de praktijk waar jong en oud een kijkje achter de schermen kan nemen. We worden ook wel eens gevraagd om iets over ons beroep te komen vertellen in klas op de lagere school of bij het ROC.

Spreekbeurten

Het is mogelijk bij ons materiaal op te vragen over bepaalde dieren of het beroep van assistente of dierenarts. Hiervoor hebben we een speciale ‘spreekbeurtenbox’ ontwikkeld gevuld met informatie over voeding, ziekten en vaccinaties, parasieten, gedrag, op vakantie gaan met je huisdier en nog veel meer.

Wist je dat er online ook veel voorbeelden gevonden kunnen worden van spreekbeurten?

Nog niet gevonden wat je zoekt? Kijk dan eens op de website van het Licg.

Kleurplaten

Hier is echt van alles te doen, kijk wat er te beleven valt!

Online dierenspelletjes

Klik hier om spelletjes te doen op de website van de dierenbescherming

Klik hier om spelletjes te doen op de website van het Wereld Natuur Fonds

Zie je een dier in je huis of tuin en weet je niet wat het is? Dan vind je hier vast meer informatie: www.dierenzoeker.nl

Afscheid nemen van je huisdier…

Speciaal voor kleine kinderen hebben we boekjes verkrijgbaar om afscheid nemen van een huisdier te begeleiden. Vraag ernaar bij de assistente.