Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
   Selecteer een pagina

   Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

   Chirurgie

   Door gebalanceerde narcose, pijnpreventie, een goed ingerichte operatiekamer en jarenlange ervaring van dierenarts en assistente, zijn we in staat uw huisdier veilig te opereren op een hoog kwaliteitsniveau. Operaties vinden ’s ochtends plaats zodat uw huisdier nog dezelfde dag uitgeslapen naar huis kan gaan.

   Voorafgaand aan de operatie van uw huisdier

   Bij binnenkomst wordt uw huisdier eerst lichamelijk onderzocht, wat zo nodig aangevuld wordt met een bloedonderzoek. Voorafgaand aan elke operatie proberen we samen met de eigenaar een behandelplan op te stellen over: wat er tijdens de ingreep gaat gebeuren, de vooruitzichten en de richtprijs.

   Prijs van de ingreep

   Omdat bij enkele ingrepen niet duidelijk is wat we ‘in’ het dier gaan aantreffen, spreken we over een richtprijs en is het uiteindelijke bedrag vooraf niet exact te bepalen.

   Voor operaties die wij niet zelf kunnen uitvoeren (zoals gespecialiseerde botoperaties) zijn wij een goed samenwerkingsverband aangegaan met twee klinieken in de regio.

   Tijdens en na de operatie

   Aan de hand van het onderzoek vooraf, wordt de narcose heel secuur afgestemd op uw huisdier en de ingreep. Tijdens grote operaties krijgen alle dieren infuus en zuurstof, vaak in combinatie met gasnarcose. Tijdens de narcose wordt met een monitor de hartslag en ademhaling nauwkeurig in de gaten gehouden.

   Er wordt gebruik gemaakt van modern oplosbaar hechtmateriaal waardoor er minder irritatie en minder noodzaak voor een kraag optreedt. De dieren worden wakker geprikt en komen bij in een (vloer)verwarmde ruimte met camerabewaking. Hierdoor kunnen we uw huisdier voortdurend controleren.

   Pijnstilling na een operatie is heel belangrijk voor een goede wondgenezing. Deze krijgt u in de meeste gevallen voor de dagen na de operatie in een gemakkelijk toe te dienen tablet of vloeistof mee. De dag na de operatie proberen we te bellen hoe het gaat, en 10 dagen na de ingreep kunt u bij ons kosteloos terecht voor de controle van de wond.

   Gezelschapsdieren
   Paarden
   Landbouwhuisdieren