Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak

Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

Vaccinaties hond

Tijdens het jaarlijkse entbezoek onderzoeken we uw hond van top tot teen en geven wij advies over de beste zorg voor uw hond. Maatwerk is bij vaccineren belangrijk: wij stemmen de enting af op de leeftijd en levensstijl van de hond. Dus voor elke hond de juiste “cocktail”.

Basisvaccinatie

Als uw pup 6 weken oud is wordt hij geënt tegen Hondenziekte en Parvo. Dit gebeurt meestal bij de fokker waar uw pup tot ten minste 7 weken leeftijd blijft. Op 9 weken wordt de enting tegen de Ziekte van Weil en parvo gegeven. Op 12 weken leeftijd wordt de hond nogmaals geënt voor hondenziekte en parvo gecombineerd met de ziekte van Weil, leverziekte, parainfluenza en het adenovirus. Deze gecombineerde enting noemen we de “cocktail enting”. Deze enting wordt op 1 jaar leeftijd herhaald. Een jaarlijkse vaccinatie blijft nodig om uw hond te beschermen tegen ziekten. Wij bepalen aan de hand van de leefomstandigheden welke vaccinaties uw huisdier nodig heeft. Dit betekent in veel gevallen dat we jaarlijks de risicovolle ziekte van Weil enten, en 1x per 3 jaar de ‘grote cocktail’.

Kennelhoest

Wij adviseren alle pups die regelmatig contact hebben met andere honden te laten enten op 9 weken met de neusdruppelmethode. Een pup heeft bij spel al snel bek- en speekselcontact en is daardoor veel vatbaarder. Daarnaast kunnen we bij pups de beste medicijnen voor kennelhoest niet toepassen vanwege verkleuringen van de tanden. Voor de puppycursus en het pension is het meestal verplicht om tegen kennelhoest te enten. Een eenvoudig drupje in één neusgat is voldoende om uw hond een jaar te beschermen.

U krijgt van ons een oproep via de mail of via de post, als het weer tijd is voor de controle en enting van uw hond.

Heeft  u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.