Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak

Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

Nieuws

 

COVID19 maatregelen in onze praktijk

Laatste Update: 23-02-2022

Beste klanten,

Vanaf 25 februari veranderen de regels rondom Covid19.

Hierbij houden wij de regels van het RIVM aan.

Dit houdt in grote lijnen in dat het dragen van het mondkapje en de 1.5 meter vervalt. Ook mag u weer met meerdere personen mee de spreekkamer in.

Indien u het toch prettig vind om een mondkapje te dragen respecteren wij dat, en als u het wil, dragen wij op dat moment ook een mondkapje. 

– Heeft u klachten, vragen wij u of u zich eerst zou willen testen voordat u bij ons binnen komt. Indien nodig kan de afspraak verplaatst worden

Heeft u vragen kunt u natuurlijk altijd bellen met 0345-573211

Oktober: maand van de Oudere Kat

Senior katten kunnen heel goed verbergen dat ze ergens last van hebben en juist daarom verdienen ze extra aandacht. Ze lopen een hoger risico lopen ouderdomsziekten als artrose, nierziekte, hoge bloeddruk of een overactieve schildklier.

 

Daarom hebben we van 1 tot en met 31 oktober hebben we de volgende acties*:

  • 25% korting op bloedonderzoek voor de schildklier (T4 bepaling)
  • 25% korting op bloedonderzoek naar nierproblemen (SDMA bepaling)
  • 25% korting op katkor waarmee je thuis makkelijk de urine van je kat op kan vangen
  • Als urine opvangen gelukt is, doen we gratis onderzoek naar het soortelijk gewicht van de urine, dit geeft een eerste indruk van de nieren
  • 25% korting op compleet urine onderzoek
  • 25% korting op een bloeddrukmeting bij de assistente.
  • 25% korting op de klein verpakking artrose/pijnmedicatie

(*geldt voor katten vanaf 10 jaar leeftijd en niet voor zieke dieren)

 

Katten verbergen hun pijn

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar katten zijn van nature zo aangelegd dat zij pijn maskeren. De reden is dat zij niet zwak willen overkomen. Dan zijn zij namelijk minder goed in staat om hun territorium af te bakenen. Tegelijkertijd hebben 2 op de 3 katten ouder dan 7 jaar pijn door artrose. Je wilt natuurlijk weten of jouw kat dat ook heeft, zodat je hem daarbij kunt helpen. Gelukkig kan het kattengedrag uitsluitsel geven. Katten die pijn hebben, zijn geneigd om veel rustiger of juist heel druk te worden. Ze kunnen gaan krabben of blazen, terwijl ze dat normaal nooit deden.  Hoe zie je pijn bij je kat: https://cat-care.nl/gezondheid/pijn-bij-katten/pijn-bij-kat-herkennen/

 

Jaarlijkse gezondheidscontrole voor oudere katten

Katten hoeven trouwens geen zichtbare pijn te hebben om iets te mankeren. Zeker als zij de leeftijd van 7 jaar zijn gepasseerd, vallen ze binnen de categorie ‘ouder’ en hebben ze een grotere kans op onder meer progressieve ziektes. Een voorbeeld is chronische nierziekte; 1 op de 3 oudere katten heeft chronische nierziekte en deze aandoening wordt door de tijd heen telkens erger voor je kat. Hetzelfde geld voor een hoge bloeddruk en een overactieve schildklier. Wat je als baasje merkt is dat je senior misschien meer gaat drinken of gaat vermageren. Tijdens de jaarlijkse gezondheidscontrole bij de dierenarts kunnen deze ernstige ziekten tijdig worden ontdekt. Hoe eerder je erachter komt dat je kat dit heeft, hoe beter ermee om kan worden gegaan en hoe langer je kat nog zo comfortabel mogelijk kan leven. Een regelmatige controle van je kat is daarom aan te raden. Vanaf 11 jaar is het advies om 2 keer per jaar met je kat naar de dierenarts te gaan. Vanaf 15 jaar is dit 4 keer per jaar. Om je goed voor te bereiden op je afspraak, kun je deze vragenlijst (https://cat-care.nl/gezondheid/gezondheidscontrole/) alvast invullen. Zo kunnen eventuele aandoeningen eerder worden gevonden!

 

Wil jij van onze acties gebruik van maken? Bel met de assistent of plan direct een afspraak online of via 0345-573211!

 

Uitbreiding van onze dienstverlening gezelschapsdieren

Medicijnen bestellen via een WhatsApp-bericht:
Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, bieden we per mei 2019 de mogelijkheid om medicijnen voor uw huisdier te bestellen via een WhatsApp-bericht via het volgende telefoonnummer: 06-17693542. Dit telefoonnummer is uitsluitend te gebruiken voor het bestellen van medicijnen, voor alle overige vragen en/of het maken van afspraken verzoeken wij u telefonisch contact met ons op te nemen of te kijken op onze website.

Hoe werkt het:
Je kunt je bestelling sturen naar 06-17693542.

Even belangrijk om te weten:
* Noteer bij het Whatsapp bericht altijd je achternaam, adresgegevens en naam van je huisdier.
* Noteer de naam van het product wat je wilt bestellen en de hoeveelheid.
* De bestelling ligt pas klaar als je een bevestiging hebt ontvangen.
* Mocht het product besteld moeten worden laten we dit natuurlijk ook weten.

Zomertips voor huisdieren

Nu de temperaturen oplopen tot tropische waarden is het belangrijk extra aandacht te besteden aan uw huisdier. In het onderstaande bestand van de Sophia Vereeniging staan allerlei praktische tips en adviezen om samen met uw huisdier(en)de warme dagen door te komen.

Zomertips voor huisdieren.pdf

Hondenziekte

Wat je moet weten over Hondenziekte
Deze week waarschuwden verschillende media voor een dodelijke dierziekte vlak over de grens met Duitsland. Het gaat hierbij om Hondenziekte. Ook wel bekend als de ziekte van Carré. Inmiddels zijn er bij dierenartspraktijken al vele vragen over deze ziekte binnen gekomen. Honden die volgens het inentingsschema zijn ingeënt, zijn voldoende beschermd tegen de ziekte van Carré.

We zetten enkele antwoorden op binnengekomen vragen alvast voor je op een rijtje:

Wat is Hondenziekte?
Het is een virus dat ontstekingen kan geven aan de neus, luchtwegen, longen, maag en darmen. Minder vaak voorkomend zijn ontstekingen aan de hersenen, ogen en de huid. In het ergste geval kan de hond aan de ziekte overlijden.

Kan mijn hond ook ziek worden?
De meeste honden in Nederland zijn gevaccineerd tegen Hondenziekte. Zij kunnen er nog wel ziek van worden, maar bij deze dieren zijn de klachten vaak minder ernstig. Pups lopen het grootste risico. Zeker wanneer zij niet via de moedermelk antistoffen tegen deze ziekte hebben gekregen.

Wat kan ik doen tegen Hondenziekte?
Als je de kans op ernstige gevolgen van Hondenziekte wil verkleinen, zorg dan dat jouw hond is gevaccineerd tegen deze ziekte. Dit type vaccin valt onder “levende hondenziekte-vaccins”, één van de snelst beschermende vaccins die beschikbaar zijn in de diergeneeskunde. Binnen enkele uren na toediening kan vaccinatie een zinvolle bescherming bieden tegen ernstige ziekte en overlijden (maar het voorkomt niet direct besmetting door het virus, danwel verspreiding). Een volledige bescherming duurt enkele dagen (bij honden ouder dan 16 weken, als deze geen bescherming meer geniet van de antistoffen van de moeder).

Vaccineren of titeren
Het is sowieso raadzaam om met jouw dierenarts te bespreken tegen welke ziektes jij jouw hond het beste kan inenten, of dat het wellicht zinvol is om te titeren. Dat laatste is een bloedonderzoek, waarin gekeken wordt of jouw huisdier voldoende antistoffen heeft.

bron: www.MCvoordieren.nl en www.dierenarts.nl

Heeft  u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.