Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
   Selecteer een pagina

   Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

   Nieuws

   Home » Bibliotheek » Nieuws

   Kerstactie voor dierenasiel Tiel

   In de laatste weken voor Kerstmis wil het team van dierenartsenpraktijk West-Betuwe extra aandacht vragen voor de dieren in het asiel.En dan in het bijzonder voor de dieren in dierenasiel Tiel. Daarom gaan de dierenartsassistentes in een vrolijke ´foute´ kersttrui met een dier uit het dierenasiel Tiel op de foto, om zo dit dier onder de aandacht te kunnen brengen. Voor meer informatie over de dieren kunt u contact opnemen met het asiel in Tiel: 0344 613969.

   Wij zijn trots op onze boeren!

   #Trotsopdeboer

    

   Zomertips voor huisdieren

   Nu de temperaturen oplopen tot tropische waarden is het belangrijk extra aandacht te besteden aan uw huisdier. In het onderstaande bestand van de Sophia Vereeniging staan allerlei praktische tips en adviezen om samen met uw huisdier(en)de warme dagen door te komen.

   Zomertips voor huisdieren.pdf

   Uitbreiding van onze dienstverlening gezelschapsdieren

   Medicijnen bestellen via een WhatsApp-bericht:
   Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, bieden we per mei 2019 de mogelijkheid om medicijnen voor uw huisdier te bestellen via een WhatsApp-bericht via het volgende telefoonnummer: 06-17693542. Dit telefoonnummer is uitsluitend te gebruiken voor het bestellen van medicijnen, voor alle overige vragen en/of het maken van afspraken verzoeken wij u telefonisch contact met ons op te nemen of te kijken op onze website.

   Hoe werkt het:
   Je kunt je bestelling sturen naar 06-17693542.

   Even belangrijk om te weten:
   * Noteer bij het Whatsapp bericht altijd je achternaam, adresgegevens en naam van je huisdier.
   * Noteer de naam van het product wat je wilt bestellen en de hoeveelheid.
   * De bestelling ligt pas klaar als je een bevestiging hebt ontvangen.
   * Mocht het product besteld moeten worden laten we dit natuurlijk ook weten.

   Uitbreiding van onze dienstverlening landbouwhuisdieren

   Medicijnen bestellen via een WhatsApp-bericht:
   Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, bieden we per 1 maart 2019 de mogelijkheid om de medicijnen voor uw koeien en/of schapen te bestellen via een WhatsApp-bericht via het volgende telefoonnummer: 06-33634786. Dit telefoonnummer is uitsluitend te gebruiken voor het bestellen van medicijnen, voor alle overige vragen en/of het maken van afspraken verzoeken wij u telefonisch contact met ons op te nemen.

   Hoe werkt het:
   1. Stuur op werkdagen voor 12.00 uur een WhatsApp-bericht naar 06-33634786 met daarin uw naam, adres en de gewenste medicijnen.

   2. Zodra de medicijnen voor u klaar staan ontvangt u van ons een ontvangstbevestiging via een WhatsApp-bericht.

   Mocht een medicijn niet op voorraad zijn, dan laten we dat ook via een WhatsApp-bericht aan u weten met de verwachte leverdatum. Zodra de bestelde medicijnen bij ons binnen zijn gekomen, ontvangt u hierover uiteraard
   ook bericht.

   3. Wilt u de medicijnen thuisgebracht hebben vermeld dit dan in uw bericht. Wij zullen de bestelde medicijnen de volgende werkdag bij u afgeven.

   Vanzelfsprekend proberen wij ervoor te zorgen dat de bestelde medicijnen zo vroeg mogelijk voor u klaarstaan. Mocht u medicijnen met spoed nodig hebben dan verzoeken wij u telefonisch contact met ons op te nemen via het telefoonnummer 0345-573211.

   Hondenziekte

   Wat je moet weten over Hondenziekte
   Deze week waarschuwden verschillende media voor een dodelijke dierziekte vlak over de grens met Duitsland. Het gaat hierbij om Hondenziekte. Ook wel bekend als de ziekte van Carré. Inmiddels zijn er bij dierenartspraktijken al vele vragen over deze ziekte binnen gekomen. Honden die volgens het inentingsschema zijn ingeënt, zijn voldoende beschermd tegen de ziekte van Carré.

   We zetten enkele antwoorden op binnengekomen vragen alvast voor je op een rijtje:

   Wat is Hondenziekte?
   Het is een virus dat ontstekingen kan geven aan de neus, luchtwegen, longen, maag en darmen. Minder vaak voorkomend zijn ontstekingen aan de hersenen, ogen en de huid. In het ergste geval kan de hond aan de ziekte overlijden.

   Kan mijn hond ook ziek worden?
   De meeste honden in Nederland zijn gevaccineerd tegen Hondenziekte. Zij kunnen er nog wel ziek van worden, maar bij deze dieren zijn de klachten vaak minder ernstig. Pups lopen het grootste risico. Zeker wanneer zij niet via de moedermelk antistoffen tegen deze ziekte hebben gekregen.

   Wat kan ik doen tegen Hondenziekte?
   Als je de kans op ernstige gevolgen van Hondenziekte wil verkleinen, zorg dan dat jouw hond is gevaccineerd tegen deze ziekte. Dit type vaccin valt onder “levende hondenziekte-vaccins”, één van de snelst beschermende vaccins die beschikbaar zijn in de diergeneeskunde. Binnen enkele uren na toediening kan vaccinatie een zinvolle bescherming bieden tegen ernstige ziekte en overlijden (maar het voorkomt niet direct besmetting door het virus, danwel verspreiding). Een volledige bescherming duurt enkele dagen (bij honden ouder dan 16 weken, als deze geen bescherming meer geniet van de antistoffen van de moeder).

   Vaccineren of titeren
   Het is sowieso raadzaam om met jouw dierenarts te bespreken tegen welke ziektes jij jouw hond het beste kan inenten, of dat het wellicht zinvol is om te titeren. Dat laatste is een bloedonderzoek, waarin gekeken wordt of jouw huisdier voldoende antistoffen heeft.

   bron: www.MCvoordieren.nl en www.dierenarts.nl

   Neem contact op

   Heeft u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

   Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.