Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
Selecteer een pagina

Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

Nieuws

COVID19 maatregelen in onze praktijk

Laatste Update: 30-6-2021

Beste klanten,

Gelukkig kunt u al weer een aantal weken op een veilige manier mét uw huisdier naar binnen. Ondanks dat de mondkapjes in Nederland niet verplicht meer zijn op bepaalde plekken, kunnen wij in de spreekkamer helaas geen 1.5 meter handhaven. Daarom stellen wij de hierbij wel het  dragen van een mondkapje verplicht in de spreekkamer! Lees hieronder meer over ons beleid:

Wat is onze werkwijze?

 • Wij zijn op werkdagen geopend van 08-20 uur.
 • Komt u medicijnen of voer ophalen?
  • Heeft u al besteld: U mag naar binnen lopen (maximaal 2 personen in de wachtkamer)
  • Heeft u nog niet besteld: Bel buiten met de assistente 0345-573211. Zij zorgt dan dat het zo snel mogelijk klaarstaat.
  • U kunt ook voeding of medicatie bestellen via onze whatsapp telefoon: 06-17693542.
 • Heeft u een afspraak? Dan vragen we u het volgende:
  • Wacht buiten of in uw auto op ons
  • De dierenarts of assistente komen u en uw huisdier ophalen. Dan zijn er 2 opties:
   • U wilt graag mee naar binnen? Dat mag onder volgende voorwaarden:
    • U bent niet ziek en niet recent in contact geweest met iemand die ziek is
    • Er mag 1 begeleider met het dier/de dieren mee naar binnen
    • We werken zoveel mogelijk op afstand
    • U mag uw dier zelf vasthouden, maar omdat we dan soms kortdurend binnen de 1,5m komen, dragen wij mondkapjes in de spreekkamer
    • U zorgt dat u zelf ook een mondkapje draagt.  Mocht u deze niet hebben dan is het noodzakelijk er één bij ons te kopen.
    • Bij uitzonderingssituaties (bv euthanasie) mogen twee gezinsleden aanwezig zijn
    • U volgt in onze praktijk de aanwijzingen van het personeel en de uitgestippelde looproute, zodat we de 1,5 meter gehanteerd kan worden.
   • U wilt liever buiten blijven?
    • Dat kan: we nemen buiten uw huisdier op gepaste afstand van u over
    • U kijkt met ons mee via het raam en staat via uw telefoon met ons in contact (neem dus een mobiele telefoon mee)
    • We bellen u om voor de ziektegeschiedenis en zodat u uw vragen kunt stellen
    • We kijken uw dier na, bespreken de resultaten en het behandel/onderzoeksplan
    • Daarna brengen we uw huisdier weer bij u terug
    • Wij denken graag mee voor een gepaste oplossing voor dieren die niet veilig zonder eigenaar naar binnen kunnen
  • En de (jaarlijkse) vaccinaties?
   • Hiervoor kunt u zelf weer een afspraak maken (telefonisch of online)
  • En als u afscheid moet nemen van uw huisdier en het liefst wil dat dat aan huis gebeurt?
   • Hiervoor hanteren wij speciale voorwaarden. Informeer ernaar bij de assistente
  • En als u niet kunt/wilt komen maar toch vragen heeft?
   • Maak dan een afspraak voor een videoconsult. Lekker gemakkelijk vanaf uw eigen bank. We kunnen uw huisdier dan uiteraard niet helemaal onderzoeken, maar kunnen aan de hand van uw verhaal vaak al een gedegen eerste adviesgesprek voeren. Kosten voor zo’n consult bedragen 27,50 euro / 15 minuten

  We beseffen dat deze veranderingen een behoorlijke impact hebben op u als diereigenaar en willen u danken voor uw begrip en geduld.

  Heeft u vragen kunt u natuurlijk altijd bellen met 0345-573211. Samen krijgen we deze crisis onder controle en kunnen wij weer een meer persoonlijke service verlenen zoals u deze van ons gewend bent.

Kerstactie voor stichting

‘Al wat leeft onder de regenboog’

In deze maand december willen we extra aandacht vragen voor een goed doel met betrekking tot in het wild levende dieren. We hebben gekozen voor de stichting ‘Al wat leeft onder de regenboog’ in Eck en Wiel. Zij bieden hulp aan in het wild levende dieren zoals vogels, hazen, konijnen en marters. Gevonden en gewonde dieren worden opgevangen en als het lukt weer uitgezet in de natuur. Om dit goede werk te kunnen doen is de stichting afhankelijk van vrijwilligers en donaties.

Daarom verkopen we ten bate van de stichting ‘AL wat leeft onder de regenboog’ lootjes waarmee u leuke prijzen kunt winnen. Het hele dierenartsenpraktijkteam draagt in de twee weken voor kerst een vrolijke kersttrui om ieders aandacht op de actie te vestigen.

Vanaf 7 december zijn de lootjes te koop in de dierenartsenpraktijk.

Uitbreiding van onze dienstverlening gezelschapsdieren

Medicijnen bestellen via een WhatsApp-bericht:
Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, bieden we per mei 2019 de mogelijkheid om medicijnen voor uw huisdier te bestellen via een WhatsApp-bericht via het volgende telefoonnummer: 06-17693542. Dit telefoonnummer is uitsluitend te gebruiken voor het bestellen van medicijnen, voor alle overige vragen en/of het maken van afspraken verzoeken wij u telefonisch contact met ons op te nemen of te kijken op onze website.

Hoe werkt het:
Je kunt je bestelling sturen naar 06-17693542.

Even belangrijk om te weten:
* Noteer bij het Whatsapp bericht altijd je achternaam, adresgegevens en naam van je huisdier.
* Noteer de naam van het product wat je wilt bestellen en de hoeveelheid.
* De bestelling ligt pas klaar als je een bevestiging hebt ontvangen.
* Mocht het product besteld moeten worden laten we dit natuurlijk ook weten.

Zomertips voor huisdieren

Nu de temperaturen oplopen tot tropische waarden is het belangrijk extra aandacht te besteden aan uw huisdier. In het onderstaande bestand van de Sophia Vereeniging staan allerlei praktische tips en adviezen om samen met uw huisdier(en)de warme dagen door te komen.

Zomertips voor huisdieren.pdf

Hondenziekte

Wat je moet weten over Hondenziekte
Deze week waarschuwden verschillende media voor een dodelijke dierziekte vlak over de grens met Duitsland. Het gaat hierbij om Hondenziekte. Ook wel bekend als de ziekte van Carré. Inmiddels zijn er bij dierenartspraktijken al vele vragen over deze ziekte binnen gekomen. Honden die volgens het inentingsschema zijn ingeënt, zijn voldoende beschermd tegen de ziekte van Carré.

We zetten enkele antwoorden op binnengekomen vragen alvast voor je op een rijtje:

Wat is Hondenziekte?
Het is een virus dat ontstekingen kan geven aan de neus, luchtwegen, longen, maag en darmen. Minder vaak voorkomend zijn ontstekingen aan de hersenen, ogen en de huid. In het ergste geval kan de hond aan de ziekte overlijden.

Kan mijn hond ook ziek worden?
De meeste honden in Nederland zijn gevaccineerd tegen Hondenziekte. Zij kunnen er nog wel ziek van worden, maar bij deze dieren zijn de klachten vaak minder ernstig. Pups lopen het grootste risico. Zeker wanneer zij niet via de moedermelk antistoffen tegen deze ziekte hebben gekregen.

Wat kan ik doen tegen Hondenziekte?
Als je de kans op ernstige gevolgen van Hondenziekte wil verkleinen, zorg dan dat jouw hond is gevaccineerd tegen deze ziekte. Dit type vaccin valt onder “levende hondenziekte-vaccins”, één van de snelst beschermende vaccins die beschikbaar zijn in de diergeneeskunde. Binnen enkele uren na toediening kan vaccinatie een zinvolle bescherming bieden tegen ernstige ziekte en overlijden (maar het voorkomt niet direct besmetting door het virus, danwel verspreiding). Een volledige bescherming duurt enkele dagen (bij honden ouder dan 16 weken, als deze geen bescherming meer geniet van de antistoffen van de moeder).

Vaccineren of titeren
Het is sowieso raadzaam om met jouw dierenarts te bespreken tegen welke ziektes jij jouw hond het beste kan inenten, of dat het wellicht zinvol is om te titeren. Dat laatste is een bloedonderzoek, waarin gekeken wordt of jouw huisdier voldoende antistoffen heeft.

bron: www.MCvoordieren.nl en www.dierenarts.nl

Heeft  u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.