Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
Selecteer een pagina

Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

Hond chippen

Wanneer u besluit een hondje in huis te nemen, zijn er naast het nadenken over de opvoeding, puppycursus, vaccinatie, voeding en verzorging een aantal andere dingen die goed geregeld moeten zijn.

 

In Nederland is het sinds 1 april 2013 wettelijk verplicht dat een pupje vóór de leeftijd van 7 weken gechipped moet zijn. Daarom gebeurt chippen vaak al bij de fokker. Zodra de pup bij u als nieuwe eigenaar komt, bent u wettelijk verplicht om (zelf) de chip over te schrijven naar een, door de overheid aangewezen, databank. Voor meer info over de goedgekeurde databanken zie https://www.chipnummer.nl/databanken/ .

Een chip heeft ongeveer de grote van een kleine rijstkorrel die via een prikje onder de huid geplaatst wordt. Hier is geen narcose voor nodig omdat de meeste pups niets voelen van het plaatsen van zo’n chip. Dankzij het chippen en registreren van de pups kunnen wij niet alleen wegelopen dieren weer herenigen met hun baasjes; chippen en registeren helpt ook om de illegale handel in honden terug te dringen. 

 

 Registratie

 

Wanneer uw puppy toch nog niet gechipt is, of de registratie bij de databank is nog niet geregeld,  kunt u hierover informatie inwinnen bij één van onze assistentes. Zo nodig maken we een afspraak om een chip te plaatsen. Als wij de chip zelf plaatsen, zorgen wij altijd dat de chip geregistreerd wordt. Maar ook als de registratie niet klopt, kunnen wij deze, in de meeste gevallen, voor u aanpassen. Ter bevestiging krijgt u hiervan van de databank een mail toegestuurd. Zodat u, wanneer u gaat verhuizen of als uw hond onverhoopt van eigenaar wisselt, de gegevens makkelijk zelf kunnen worden aangepast. Zo blijven de gegevens up to date.

 

 

 

Heeft  u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.