Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak

Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

Afscheid nemen

Er komt een moment dat je van je trouwe viervoeter afscheid moet nemen… Het is altijd een moeilijke beslissing, maar wel het beste op dat moment voor uw dier. Wij proberen u daarbij zo goed mogelijk te begeleiden. Zodat u weet waar u aan toe bent en er zo goed mogelijk op voorbereid bent.

In laten slapen

Het moment is daar en u heeft ervoor gekozen om uw huisdier in te laten slapen. U kunt ervoor kiezen met uw dier naar de praktijk te komen, maar er bestaat ook de mogelijkheid om het thuis in eigen vetrouwde omgeving plaats te laten vinden. Eenmaal binnen bij de dierenarts wordt uw dier nogmaals zorgvuldig onderzocht, zodat ook wij staan achter de beslissing welke er genomen wordt. Daarna verloopt het als volgt: Uw dier krijgt altijd eerst een narcoseinjectie, zodat het dier in slaap valt en rest niet meer zal meemaken. Als het dier volledig onder narcose is, zal de laatste injectie gegeven worden waardoor het dier zal komen overlijden.

Nazorg
Nadat u afscheid van uw dier heeft genomen, is een goede nazorg belangrijk. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:

– Op de praktijk achterlaten
– Crematie

Wij hebben hele goede ervaringen met het dierencrematorium de Grebbehof in Rhenen & Dierenuitvaartcentrum Majesta de Betuwe in Geldermalsen. Zij kunnen voor een zeer waardig afscheid van uw dier zorgen. Er zijn mogelijkheden voor collectieve of individuele crematie. Bekijk de websites van Grebbehof en Majesta om te kijken welke het beste bij u past.

Dierencrematorium de Grebbehof (Rhenen)
Majesta de Betuwe (Geldermalsen)

– Begraven
Zowel de Grebbehof als Majesta hebben beide de beschikking over een dierbegraafplaats.

– Dierdonorcodicil van Proefdiervrij
U kunt overwegen om uw dier beschikbaar te stellen aan de Universiteit Utrecht. Het dierdonorcodicil is opgestart door Proefdiervrij in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Het doel hiervan is het vervangen van proefdieren in het onderwijs. Jaarlijks worden ruim twintigduizend proefdieren speciaal gefokt en gebruikt in bijvoorbeeld practica. Kijk voor meer informatie op: proefdiervrij.nl/dierdonorcodicil/