Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
Selecteer een pagina

Dierenartsen­­praktijk West-Betuwe

Wanneer kan ik de castratie van mijn kat in Meteren plannen?

Leishmania

 

Leishmaniose is een ziekte die wordt overgedragen door zandvliegen. Het komt vooral voor bij honden. Deze vlieg is vooral actief rond zonsondergang en zonsopkomst.

Het wordt veroorzaakt door een parasiet. Als een hond besmet raakt met deze parasiet kan hij na ongeveer drie maanden symptomen krijgen, maar meestal duurt dit langer, soms wel jaren!

De symptomen kunnen erg uiteenlopen en niet alle honden vertonen alle symptomen (huidproblemen, afwijkende nagels, kreupelheid, vermagering, vergrote lymfeknopen, bloedarmoede, zwakte, slecht eten, bloedneus, nierontsteking en/of ontstoken ogen).

Als uw hond klachten heeft die bij Leishmania kunnen passen en uw hond is (ooit) in het buitenland geweest, dan kijken we met bloedonderzoek of uw hond antilichamen heeft tegen de parasiet. Soms kunnen we de parasieten ook aantonen in een biopt van de huid of de lymfeknopen.

Gelukkig hebben we medicijnen die vaak goed helpen tegen de ziekte, maar het is helaas niet mogelijk om alle parasieten definitief uit te roeien. Dit betekent dus dat we een hond met Leishmania wel kunnen behandelen, maar niet kunnen genezen! Daarom zijn levenslang regelmatige bloedcontroles nodig om op tijd de therapie aan te passen. Een deel van de besmette honden zal uiteindelijk overlijden aan de gevolgen van deze ziekte.

 

Om de kans op deze ziekte zoveel mogelijk te vermijden wanneer uw hond mee gaat naar het buitenland, is het verstandig een goed werkend middel tegen zandvliegen te gebruiken, en uw hond rond zonsopkomt en zonsondergang binnen te houden.

Vraag onze assistentes naar het juiste middel voor uw hond.

Een afspraak voor de castratie van uw kat maakt u gemakkelijk en snel bij Dierenartsenpraktijk West-Betuwe in Meteren. Een kater kan het beste rond een leeftijd van vier tot zes maanden geholpen worden. Mocht uw kater eerder in huis gaan plassen en/of sproeien, dan adviseren wij u zo snel mogelijk contact met ons op te nemen.

Voor gezelschaps- én landbouwhuisdieren

Spoeddienst 24 uur per dag bereikbaar

Aangesloten bij het Huisdieren ZorgPlan

Hoe verloopt de castratie van mijn kat bij jullie praktijk in Meteren?

Voordat de castratie van uw kat plaatsvindt, wordt hij onderzocht door de dierenarts. Daarbij controleren we de slijmvliezen en lymfeknopen en beluisteren we het hart en de longen. Als dit allemaal in orde is, krijgt uw kat een injectie met narcosemiddel in de rugspier. Nadat via twee kleine sneetjes beide balletjes verwijderd zijn, worden de vacht, oren, tanden en nagels gecontroleerd en indien nodig behandeld. In een uitslaapkamer met vloerverwarming kan uw kat vervolgens rustig uitslapen. Na een paar uur kunt u uw kat weer ophalen bij de assistente, die uitleg geeft over de nazorg. Uw kater is voor castratie bij onze praktijk in Meteren in goede handen.

Maak een afspraak voor uw kat en profiteer van de voordelen

De grootste voordelen van een castratie bij uw kater bij ons in Meteren zijn dat de urinegeur sterk vermindert, er minder drang is om te gaan vechten en zwerven en de kans op sproeien en/of plassen in huis afneemt. Daarnaast kan uw kater geen kittens verwekken. Na de castratie is het mogelijk dat het gewicht van uw kat toeneemt. Dit is gemakkelijk te verhelpen met light-voeding of het verkleinen van de porties. Onze assistente vertelt u hier graag meer over. Bel vandaag nog naar 0345 57 3211 voor een afspraak voor de castratie van uw kat en wij plannen een gewenste dag in. Wilt u ook meer weten over het inenten van uw kat? Neem ook daarvoor contact met ons op.

Paarden en landbouwhuisdieren