Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
   Selecteer een pagina

   Dierenartsen­­praktijk West-Betuwe

   Wanneer kan ik de castratie van mijn kat in Meteren plannen?

   Home » Castratie kat Meteren

   Een afspraak voor de castratie van uw kat maakt u gemakkelijk en snel bij Dierenartsenpraktijk West-Betuwe in Meteren. Een kater kan het beste rond een leeftijd van vier tot zes maanden geholpen worden. Mocht uw kater eerder in huis gaan plassen en/of sproeien, dan adviseren wij u zo snel mogelijk contact met ons op te nemen.

   Voor gezelschaps- én landbouwhuisdieren

   Spoeddienst 24 uur per dag bereikbaar

   Aangesloten bij het Huisdieren ZorgPlan

   Hoe verloopt de castratie van mijn kat bij jullie praktijk in Meteren?

   Voordat de castratie van uw kat plaatsvindt, wordt hij onderzocht door de dierenarts. Daarbij controleren we de slijmvliezen en lymfeknopen en beluisteren we het hart en de longen. Als dit allemaal in orde is, krijgt uw kat een injectie met narcosemiddel in de rugspier. Nadat via twee kleine sneetjes beide balletjes verwijderd zijn, worden de vacht, oren, tanden en nagels gecontroleerd en indien nodig behandeld. In een uitslaapkamer met vloerverwarming kan uw kat vervolgens rustig uitslapen. Na een paar uur kunt u uw kat weer ophalen bij de assistente, die uitleg geeft over de nazorg. Uw kater is voor castratie bij onze praktijk in Meteren in goede handen.

   Maak een afspraak voor uw kat en profiteer van de voordelen

   De grootste voordelen van een castratie bij uw kater bij ons in Meteren zijn dat de urinegeur sterk vermindert, er minder drang is om te gaan vechten en zwerven en de kans op sproeien en/of plassen in huis afneemt. Daarnaast kan uw kater geen kittens verwekken. Na de castratie is het mogelijk dat het gewicht van uw kat toeneemt. Dit is gemakkelijk te verhelpen met light-voeding of het verkleinen van de porties. Onze assistente vertelt u hier graag meer over. Bel vandaag nog naar 0345 57 3211 voor een afspraak voor de castratie van uw kat en wij plannen een gewenste dag in. Wilt u ook meer weten over het inenten van uw kat? Neem ook daarvoor contact met ons op.

   Paarden en landbouwhuisdieren