Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
Selecteer een pagina

Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

Verzeker­ingen

Leishmania

 

Leishmaniose is een ziekte die wordt overgedragen door zandvliegen. Het komt vooral voor bij honden. Deze vlieg is vooral actief rond zonsondergang en zonsopkomst.

Het wordt veroorzaakt door een parasiet. Als een hond besmet raakt met deze parasiet kan hij na ongeveer drie maanden symptomen krijgen, maar meestal duurt dit langer, soms wel jaren!

De symptomen kunnen erg uiteenlopen en niet alle honden vertonen alle symptomen (huidproblemen, afwijkende nagels, kreupelheid, vermagering, vergrote lymfeknopen, bloedarmoede, zwakte, slecht eten, bloedneus, nierontsteking en/of ontstoken ogen).

Als uw hond klachten heeft die bij Leishmania kunnen passen en uw hond is (ooit) in het buitenland geweest, dan kijken we met bloedonderzoek of uw hond antilichamen heeft tegen de parasiet. Soms kunnen we de parasieten ook aantonen in een biopt van de huid of de lymfeknopen.

Gelukkig hebben we medicijnen die vaak goed helpen tegen de ziekte, maar het is helaas niet mogelijk om alle parasieten definitief uit te roeien. Dit betekent dus dat we een hond met Leishmania wel kunnen behandelen, maar niet kunnen genezen! Daarom zijn levenslang regelmatige bloedcontroles nodig om op tijd de therapie aan te passen. Een deel van de besmette honden zal uiteindelijk overlijden aan de gevolgen van deze ziekte.

 

Om de kans op deze ziekte zoveel mogelijk te vermijden wanneer uw hond mee gaat naar het buitenland, is het verstandig een goed werkend middel tegen zandvliegen te gebruiken, en uw hond rond zonsopkomt en zonsondergang binnen te houden.

Vraag onze assistentes naar het juiste middel voor uw hond.

Uw huisdier is plotseling ziek of krijgt opeens een ongeluk. Op zo’n moment bent u blij met een zorgverzekering voor uw dier. Dan hoeft u niet meer te wikken en te wegen of u die dure behandeling wel of niet laat uitvoeren. U doet het gewoon. Petplan en Proteq staan garant voor uitbetaling van vrijwel alle medische kosten.

Zodoende kunt u kiezen voor de meest optimale behandeling en medicatie zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de hieraan verbonden kosten. Al meer dan 1 miljoen diereigenaren gingen u voor en kozen voor een zorgverzekering.

Op de website: verzekerjehuisdier vindt u een handig overzicht van de verschillende aanbieders van verzekeringen met de mogelijkheid om de kosten, de dekking en de vergoedingen met elkaar te vergelijken. De site is een particulier initiatief (Kirsten Visser).

Als dierenartsenpraktijk zijn wij geen verzekeringstussenpersoon en hebben wij geen aandelen bij een zorgverzekeraar. Wel zien wij dat verzekerde dieren veelal beter behandeld kunnen worden en dat eigenaren met verzekerde dieren niet meer hoeven te wachten tot een aandoening verslechtert, met alle problemen van dien.

Wel adviseren wij u, wanneer u een verzekering wilt afsluiten, te kiezen voor een goede en betrouwbare verzekeraar. Petplan en Reaal Dier & Zorg staan bij ons als zodanig bekend.

Sinds mei 2010 is er voor minima een Huisdierenziekenfonds; een uniek initiatief van Petplan. Deze sterk gesubsidieerde verzekering voor hond en kat maakt een bezoek aan de dierenarts mogelijk voor eigenaren die dat anders niet zouden kunnen betalen. Een van de voorwaarden is dat de verzekering betrekking heeft op een asieldier. Voor de voorwaarden en om te zien of u in aanmerking komt voor deze verzekering.

Verzekering voor uw hond

Verzekering voor uw kat

Neem contact op

Heeft u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.