Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
Selecteer een pagina

Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

Vaccinaties kat

Er zijn nog steeds ziekten waartegen geen goede medicijnen bestaan. Gelukkig is het mogelijk katten tegen een aantal risicovolle en besmettelijke ziekten te laten vaccineren. Net als bij de hond, hechten we bij de kat ook veel belang aan maatwerk: elke kat de juiste combinatie. Hierbij stemmen wij de enting af op de leeftijd van uw kat en eventueel pensionbezoek.

Basisvaccinatie

Als uw kitten 9 weken oud is wordt zij geënt tegen kattenziekte en niesziekte. Op 12-13 weken leeftijd wordt deze enting geboosterd. Als uw kat 1 jaar oud adviseren wij de enting te herhalen en hiermee is de basisvaccinatie afgerond.

Een jaarlijkse vaccinatie blijft echter nodig om uw kat te beschermen tegen het optreden van chronische niesziekte. De bescherming tegen deze vorm van niesziekte houdt helaas maar 10-14 manden aan. Tegen kattenziekte enten we vanaf 2 jarige leeftijd nog 1x per 3 jaar.

Pensionbezoek

Bij een aantal pensions is een enting met Chlamydia vaccin verplicht. Wij enten liever niet tegen Chlamydia tenzij het pension het nadrukkelijk vermeldt, vanwege het risico op het optreden van niesziekte door dit vaccin. Wel zijn wij groot voorstanders van het enten tegen Bordetella bronchiseptica bij katten die naar het pension gaan. Deze kennelhoestvariant wordt steeds vaker gesignaleerd en katten kunnen er erg ziek van worden. Beschermen is in dit geval beter dan genezen. Een enkelvoudig drupje in de neus is voldoende om uw kat een jaar lang te beschermen.

Wij vinden de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw kat misschien nog wel belangrijker dan de bijbehorende vaccinaties. Tijdens dit jaarlijkse bezoek onderzoeken we uw kat van top tot teen en geven wij advies over de beste zorg voor uw kat. Zo helpen wij uw kat gezond te blijven.

U krijgt van ons als het weer tijd is voor deze controle en enting, een oproep via de mail.

Heeft  u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.