Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
Selecteer een pagina

Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

Misselijk in de auto

Wist u dat 1 op de 6 honden tijdens een autorit wagenziek wordt? Dat 62% van alle pups al last heeft van reisziekte? Maar een zieke hond in de auto hoeft niet meer.

Eén of meer van de onderstaande symptomen wijzen erop dat uw hond zich, tijdens de reis niet goed voelt: Overmatig kwijlen, hijgen, slikken, lippen aflikken, rusteloosheid, angst, trillen en beven, kokhalzen en braken. Spanning kan een belangrijke rol spelen bij reisziekte. Honden leren snel dat autoritjes niet prettig zijn. Het is dus mogelijk dat de dieren zich angstig gaan gedragen zodra ze doorhebben dat er een autoritje op komst is. Soms gaan ze zelfs al braken voordat de motor wordt gestart of ze de auto ingaan.

Wat moet u doen als uw hond wagenziek wordt?

In de eerste plaats is het echt niet nodig om uw levensstijl of reisplannen aan te passen. Er zijn effectieve en betrouwbare manieren om het probleem te voorkomen. Zo kan de dierenarts medicijnen voorschrijven die veilig zijn, lang en goed werken (tot 12 uur) en er voor zorgen dat uw hond niet suf wordt.

Beste tips

 

  • Let op de symptomen van reisziekte: kwijlen speekselen, ander gedrag
  • Vraag uw dierenarts om advies; er is een veilig middel dat braken en ziek zijn voorkomt
  • Laat uw plannen niet beïnvloeden door wagenziekte; uw hond wil er ook op uit !
  • Zorg ervoor dat de reis zo ontspannen mogelijk verloopt: niet voeren voor vertrek, frisse lucht in de auto (geen geurvreters, niet roken) en stop regelmatig voor wat vers water.
  • U kunt proberen om uw hond aan de auto te laten wennen door autoritjes geleidelijk aan langer te maken. Deze aanpak kost wel tijd.
  • Begin vroeg: laat puppies vanaf een jonge leeftijd wennen aan het rijden in een auto, zodat ze dit associëren met iets prettigs (zoals een wandeling) en niet met stress.

Heeft  u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.