Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
Selecteer een pagina

Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

Hobbykip

Bij hobbykippen wilt u voorkomen dat ze ziek worden door een besmetting met wormen. Om de kippen helemaal in een wormvrije omgeving te houden lukt vaak niet, zeker als ze rondscharrelen in de tuin of op het erf.

Hoe kunt u voorkomen dat de kippen wormeitjes opnemen?

• Houd het kippenhok schoon en droog. Zorg voor voldoende ventilatie.
• Voer de kippen in bakken, strooi geen voer los in het hok
• Vermijd het contact met wilde watervogels
• Slakken, kevers en regenwormen kunnen als tussengastheer worminfecties overbrengen op de kippen
• Houdt nieuwe kippen even apart voordat u ze in de koppel introduceert en geef de nieuwe kippen, voordat ze bij uw kippen gezet worden, een ontwormingskuur.

Als kippen los in de tuin lopen is het bijna niet te voorkomen dat ze besmettelijke wormeitjes opnemen via de grond of via het eten van slakken, kevers of regenwormen.

Om te zorgen dat de kippen niet ernstig besmet raken kunt u een wormonderzoek op de ontlasting van de kippen laten doen. Lichte infecties hoeven alleen behandeld te worden als de kippen ook klachten hebben.

Ontwormingsmiddel

De stof Flubendazol is een geregistreerd ontwormingsmiddel voor kippen. Het middel Flimabend wordt 7 dagen in het drinkwater gegeven. De eieren van de kippen kunt u blijven eten. Het middel is bij de dierenartspraktijk te verkrijgen, onze assistente geeft u graag meer informatie hierover.

Heeft  u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.