Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
   Selecteer een pagina

   Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

   Blaas­problemen bij uw kat

   Home » Bibliotheek » Blaasproblemen bij uw kat

   Een kat met een blaasprobleem kan in huis plassen. Of kan bij het naar de kattenbak gaan klagelijk miauwen of juist extra vaak kleine beetjes op de kattenbak plassen. Soms ziet u ook bloed in de urine.

   Plasproblemen

   Let er goed op dat uw kat wel kan plassen. Als uw kat (meestal zijn dit de katers) niet kan plassen (dus vaak naar de kattenbak gaat zonder dat er een plasje komt) dan is dit een spoedgeval. U moet dan altijd telefonisch contact opnemen met de dierenartsenpraktijk, ook buiten openingstijden!

   Om te onderzoeken wat de oorzaak van het plasprobleem is, kan de urine onderzocht worden.

   Katkor

   Het opvangen van de urine van uw kat gaat makkelijker met Katkor. Katkor bestaat uit een pakketje met speciale korrels voor in de kattenbak en een pipetje om de urine op te zuigen en is verkrijgbaar op de dierenartsenpraktijk.

   Voor het urine onderzoek is zo vers mogelijke urine het beste. De urine voor onderzoek kan dagelijks op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur op de dierenartsenpraktijk gebracht worden. De assistente spreekt dan met u af of u kunt wachten op de uitslag van het onderzoek of dat de uitslag telefonisch aan u doorgegeven wordt. Als er aanleiding voor is om met uw kat naar de praktijk te komen dan maakt de assistente met u hiervoor een afspraak.

   Neem contact op

   Heeft u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

   Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.