Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
Selecteer een pagina

Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

Aanschaf kat

Weet u al wat voor kat bij u past? Wilt u een kitten of volwassen kat? Een Europese huiskat of een ras kat? Of heeft u al een kijkje genomen in het dierenasiel? En als u al een kat heeft, hoe u ze het beste kunt laten kennismaken? Als dierenartsenpraktijk geven wij u graag (vooraf) vrijblijvend en onafhankelijk advies!

Tips bij aanschaf van een (jonge) kat:

 

  • Een fokker heeft niet meer dan 1-2 nesten tegelijk en concentreert zich op één ras
  • Het moederdier is aanwezig
  • De kittens zijn schoon en fris, levendig, onderzoekend en hebben schone oogjes en neusje en geen ongedierte (let op zwarte puntjes in de vacht)
  • De kittens zijn niet angstig (bv blazen bij optillen)
  • Het is belangrijk dat de kittens goed gesocialiseerd zijn, daarom mogen ze pas op de leeftijd van zeven of acht weken bij de moeder weg. Wat de beste leeftijd is hangt af de situatie waarin het kitten opgroeit en ligt tussen de 9 en 14 weken. Meer informatie hierover: www.kittenleeftijd.nl
  • Een goede fokker geeft enthousiast informatie en laat zijn kittens enten, chippen en ontwormen voordat ze naar de nieuwe eigenaar gaan.
  • Kijk ook naar het temperament; een temperamentvol kitten vraagt meer aandacht óf een speelmaatje
  • Informeer vooraf naar de voeding en het type kattenbakvulling dat de fokker gebruikt.

Heeft u al een kitten aangeschaft: Laat deze dan binnen enkele dagen door ons nakijken! We hebben hiervoor een vriendelijk welkomsttarief! Daarnaast kunt u het eerste half jaar bij ons terecht voor een gratis maandelijks kittenconsult waarbij we samen met u de groei en ontwikkeling in de gaten houden.

De aanschaf van een kat brengt, gemiddeld gezien 14 jaar lang, een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Uw kat verdient goede voeding en verzorging, voldoende aandacht én lichaamsbeweging. Denk ook aan een goede gezondheid door middel van een preventieve jaarlijkse gezondheidscheck met eventuele inentingen en wormkuren.

Informatie over rassen en gezondheid kunt u tevens vinden op www.licg.nl.

Heeft  u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.