Bel ons: 0345 57 3211
Maak online een afspraak
Selecteer een pagina

Dierenartsen­praktijk West-Betuwe

Aanschaf nieuw dier

Laat u goed informeren voordat u een hond koopt.Vraag bij rasverenigingen naar de kenmerkende eigenschappen van het ras, kijk goed naar uw eigen thuissituatie en overweeg wat u de hond kunt bieden, onder andere qua tijd, activiteiten en huisvesting. Als dierenartsenpraktijk geven wij u graag vrijblijvend en onafhankelijk advies. Bedenk of u een volwassen hond of een pup wil. Ook het dierenasiel is een goede plek om een passende hond uit te zoeken. Kiest u voor een pup dan dan bieden wij een gratis maandelijks puppyconsult.

Let bij aankoop van een pup op het volgende:

 

  • de fokker heeft één nest tegelijk,
  • de moederhond is aanwezig,
  • de honden zijn schoon en fris, levendig, onderzoekend en zonder ongedierte,
  • de pups zijn niet angstig en hebben heldere ogen,
  • het is belangrijk dat de pups in huis rondlopen en kennismaken met andere dieren en kinderen zodat ze goed gesocialiseerd raken,
  • een goede fokker geeft enthousiast informatie en laat zijn pups enten, chippen en ontwormen voordat ze naar de nieuwe eigenaar gaan,
  • de pups zijn voor de leeftijd van 7 weken gechipt, dit is een wettelijke verplichting.

Bedenk welke eigenschappen in een hond u aanspreken

Sommige honden zijn van nature erg waaks en zullen sneller en vaker blaffen. De ene hond heeft meer beweging nodig dan de ander. Een hond kan een allemansvriend zijn of zich juist heel erg aan één persoon binden. Bepaalde honden hebben een sterke leiding en veel overwicht nodig. Let ook op dat u een hond kiest met een dusdanige lichaamskracht dat u hem aankunt.

Denk ook na over wat u van uw hond verwacht. Wanneer u bepaalde activiteiten met uw hond wilt gaan ondernemen, zoals behendigheidssport, is het verstandig een hond te kiezen die hier geschikt voor is. Heeft u kinderen? Uw hond moet dan goed gewend zijn aan kinderen.

De aanschaf van een hond brengt naast veel plezier en leven in de brouwerij ook een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Uw hond verdient goede voeding en verzorging, ruim voldoende aandacht en beweging. Dit houdt in: meerdere malen per dag uitgelaten worden, een consequente opvoeding en een regelmatige controle van de gezondheid tijdens de periodieke inentingen en wormkuren. Als u langere tijd afwezig bent of zonder de hond op vakantie gaat, zult u op tijd maatregelen moeten treffen. De hond mag geen (over)last vormen voor gezinsleden, buren, bezoekers en anderen. Als u hier van tevoren goed over nadenkt kan het grote genieten beginnen!

Heeft  u vragen of opmerkingen? Bel ons op 0345 57 3211 of vul het contactformulier in.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.